Een Mechels koor waar het plezier van samen muziek maken centraal staat

Sint-Janskerk decor voor kerstconcert

Sint-Janskerk decor voor kerstconcert

Na de succesvolle concerten 'Barok aan de Dijle' in 2010 en 'Requiem van Mozart' vorig jaar, en de opname van een eigen cd, kiest het gezelschap dit jaar voor het kerstconcert 'Hodie Christus natus est'. "Wij brengen een waaier van bekende kerstliederen die goed in het oor liggen, begeleid door harp, houtblazers en slagwerk", zegt voorzitter Toon Pans van CantusAmici.

Andere liederen worden a capella gebracht of begeleid door de piano, die wordt bespeeld door organist Wannes Vanderhoeven van de O.L.Vrouw over de Dijlekerk. Pans: "De nadruk ligt op de kerstboodschap en de bijhorende sfeer die de kersttijd zo aangenaam en vol vrede maakt." Zo brengt CantusAmici onder andere het pakkende 'Do not stand at my grave and weep' van Rudi Tas, geschreven voor alle jonge mensen die te jong om het leven zijn gekomen. Bijvoorbeeld op Pukkelpop of tijdens de busramp in het Zwitserse Sierre.

Het concert vindt plaats op zaterdag 8 december om 19.30u, en op zondag 9 december om 15u. Tickets kosten in voorverkoop 10 euro, aan de kassa 10 euro. Je kan ze kopen bij Verlinden Slaapcomfort in de O.L.Vrouwestraat 101, of je kan ze bestellen via e-mail op [email protected]. Telefonisch kan ook op het nummer 015-42 38 52.